tag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post3406500872541969698..comments2024-03-27T08:12:49.110+01:00Comments on GotujeBoChce: Kluski śląskiegotujebochcehttp://www.blogger.com/profile/12085322475992641676noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-35173930006816703642013-12-14T12:46:12.317+01:002013-12-14T12:46:12.317+01:00dziękujemy za cenną uwagę w takim razie wypróbujem...dziękujemy za cenną uwagę w takim razie wypróbujemy bez jajka i podzielimy się opinią jak smakowało. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11641467084862249196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-10180226403571210712013-12-13T22:40:04.530+01:002013-12-13T22:40:04.530+01:00Zgadzam sie z Puchatieux. Kluski slaskie robi sie ...Zgadzam sie z Puchatieux. Kluski slaskie robi sie bez jajka. Sa o niebo lepsze niz z jajkiem. Nie gotuje sie je 1 min po wyplynieciu.<br />Po 7 min od zagotowania wody z kluskami, wyciaga sie jedna kluske, przepalawia na pol i sprawdza czy cale ciasto dokladnie sie ugotowalo.Czesto trzeba jeszcze chwilke pogotowac by nie bylo ani odrobine niedogotowanego ciasta w klusce. Kto nie zna smaku prawdziwej kluski slaskiej to taki bubel z jajkiem i niedogotowanym ciastem tez mu smakuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-47966582202420578082013-11-18T16:48:11.269+01:002013-11-18T16:48:11.269+01:00Mnie babcia zawsze mówiła, że prawdziwe kluski ślą...Mnie babcia zawsze mówiła, że prawdziwe kluski śląskie z jej dzieciństwa to tylko ziemniaki i mąka ziemniaczana, próbowałam obu wersji i stwierdzam że bez jajka są mniej... hmmm gumowe? Są wtedy bardzo delikatne, tylko trzeba pamiętać żeby je dłużej wygniatać wtedy :)Puchatieuxhttps://www.blogger.com/profile/05609203884101095315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-60103905333151096932013-02-03T13:06:43.393+01:002013-02-03T13:06:43.393+01:00Właśnie mama robi kluski śląskie z pani przepisu :...Właśnie mama robi kluski śląskie z pani przepisu :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-13372706876500583462013-01-27T16:44:22.824+01:002013-01-27T16:44:22.824+01:00ala; ja dodaje jeszcze bazylię, zioła prowansaldzk...ala; ja dodaje jeszcze bazylię, zioła prowansaldzkieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-6645056569225519532013-01-18T12:33:20.144+01:002013-01-18T12:33:20.144+01:00dodajemy ją spowrotem do ciasta i ugniatamy to raz...dodajemy ją spowrotem do ciasta i ugniatamy to razem :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-27359317566766892232013-01-17T16:05:00.747+01:002013-01-17T16:05:00.747+01:00A co robimy z tą czwartą częscią ?A co robimy z tą czwartą częscią ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-38996527219988089912012-11-04T14:54:05.814+01:002012-11-04T14:54:05.814+01:00Kluski śląskie to smak mojego dzieciństwa. Pochodz...Kluski śląskie to smak mojego dzieciństwa. Pochodzę ze Śląska. Każda niedziela wypełniona była wspólnym gotowaniem klusek. Dzielnie dziurkowałam je, w poczuciu, że "prawie" sama zrobiłam cały półmisek klusek ;-)peggykombinerahttps://www.blogger.com/profile/08262337734676642372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9024478436212430238.post-73330425711424579752012-11-03T15:52:56.879+01:002012-11-03T15:52:56.879+01:00mm, uwielbiam! ;)mm, uwielbiam! ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16543508358879657248noreply@blogger.com