Składniki:
- makaron penne
- Pomidory PANCRAZIO pelati 400g
- 0,5 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- pietruszka zielona
- bazylia świeża, oregano, sól, pieprz
- oliwki zielone
- parmezan lub inny ser do posypania
Przygotowanie:
1. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2. W garnuszku podgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę. Następnie dodajemy posiekany czosnek i puszkę pomidorów pelati. Całość gotujemy do zredukowania ok. 1/3 sosu. Na koniec dodajemy świeżą bazylię, pokrojone oliwki, zieloną pietruszkę, oregano i doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
3. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
4. Kiedy makaron będzie już al dente odlewamy wodę i wrzucamy na kilka chwil do sosu, aby ładnie składniki się połączyły. Dekorujemy świeżą bazylią, posypujemy parmezanem i podajemy.
S M A C Z N E G O ! ! !
Fajnie się prezentuje, muszę wypróbować kiedyś twój przepis :))
OdpowiedzUsuńFajny przepis, podoba mi się. Trzeba będzie spróbować.
OdpowiedzUsuńUwielbiam czytac takie wpisy :)
OdpowiedzUsuńNa takim blogu jeszcze nie bylem! fajnie tutaj
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńUdało się Ci się wszystko naprawdę dobrze opisać
OdpowiedzUsuń