HRS

piątek, 24 maja 2013

Pstrąg z grilla

"Nadejszła chwila na pstrąga z grilla" - takie oto hasło można ostatnio usłyszeć w TV.
Ja będąc w weekend u kuzyna, podpatrzyłem również fajny pomysł na pstrąga z grilla, mianowicie pstrąg faszerowany masłem czosnkowym z ziołami.
Świeżego pstrąga dostałem w Biedronce i nie pozostało nic innego jak go przygotować na pyszny i zdrowy obiad.





Składniki:
Pstrąg świeży
4 ząbki czosnku
1 kostka masła
pietruszka zielona
inne świeże zioła wg upodobań
sól, pieprz






Przygotowanie.
1. Pstrągi myjemy i za pomocą ręcznika papierowego suszymy.
2. Masło mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez wyciskacz i ziołami.
3. Gotowe masło nakładamy do środka pstrąga i zamykamy za pomocą wykałaczek, bądź zaszywamy nicią.
4. Rybę z wierzchu nacinamy delikatnie, solimy, pieprzymy i również troszeczkę smarujemy pozostałym masłem, gdyż nie będzie nam przywierać do sreberka.
5. Zawijamy w sreberko i na grillu po 15 min z każdej strony pieczemy.
S M A C Z N E G O ! ! ! 


2 komentarze:

  1. Pstrąg to jedna z lepszych ryb dostępnych na polskim rynku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj zgadza się, co nie zmienia faktu, że ryby świeże nad polskim morzem również inne smakują wyśmienicie

      Usuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...