HRS

środa, 10 kwietnia 2013

Zapiekanka z pieczarkami i serem


Ile razy zastanawialiście się, co by tu wymyślić innego na kolacje? Czy nie macie tak za często? Ja właśnie taki wczoraj miałem dylemat, co tu zrobić, aby babci u której jestem obecnie w odwiedzinach smakowało.
Całe szczęście sklep ma blisko, dużo produktów nie potrzeba, a zapiekanka na pewno  będzie jej smakować.





Składniki:
2 średnie bagietki
kilka pieczarek
10 dkg startego sera
0,5 średniej cebuli
2 ząbki czosnku
masło






 Przygotowanie:
1. Na patelni roztapiamy masło.
2. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek też drobno siekamy.
3. Wrzucamy na patelnię i smażymy do zeszklenia.
4. Pieczarki myjemy i kroimy.
5. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do całości pieczarki i smażymy do momentu, aż pieczarki zaczną się rumienić.
6. Bagietkę przekroić wzdłuż.
7. Gotowymi pieczarkami z cebulką smarujemy przygotowane pieczywo.
8. Na wierzch posypujemy ser żółty.
9. Piekarnik nagrzewamy do ok 180 stopni.
10. Na zapiekankę można położyć dowolne składniki, ja dodałem trochę szynki.
11. Wkładamy wszystko do piekarnika i trzymamy do czasu stopienia się sera.
12. Zapiekanki podajemy z ketchupem bądź sosem czosnkowym.

S M A C Z N E G O ! ! !


5 komentarzy:

  1. Najsmaczniejsze takie domowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze te dworcowe są znakomite :) Przepadam za takimi długaśnymi zapiekankami.

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak jak lubię - prosto, prawdziwie i mega smacznie :)

    Pozdrawiam,
    polperfekcyjna.pl

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...