 |
Ze zwycięzcą I Edycji Top Chef Polska -
Martin Gimenez Castro
|
W dniu 28.05 byłem na świetnych warsztatach prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego. Warsztaty dotyczyły dań z wołowiny, która jest produkowana i certyfikowana w Polsce - QMP Dobra Wołowina. Poniżej fotorelacja z warsztatów. Jeżeli chcecie jakiś przepis na danie, piszcie w komentarzach, postaram się podesłać :)
 |
| Menu warsztatów |
 |
| Z Grzegorz Łapanowski |
 |
| Biedny kawałek wołowiny, do którego dorwały się blogerki z aparatami |
 |
| Po przygotowaniu potraw - degustacja |
 |
| Chimichuri fajita- udziec |
 |
| Rostbef i antrykot, musi masło, pieczony czosnek, demi, grzyby, orzechy, umami kombo pak choi |
 |
| Rostbef grilowany z risotto z pęczaka z serem
roquefort, czosnek confit, palone siano i sałatka z musztardowca i
portulak-clejtonia |
 |
| Martin podpala siano do wędzenia |
 |
| Gyutataki |
 |
| Beef w grzybach i winie |
 |
| Stir fry sezamowe |
 |
| Uczestnicy warsztatów |
Gratuluję udziału i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny blog
OdpowiedzUsuń