Całe szczęście sklep ma blisko, dużo produktów nie potrzeba, a zapiekanka na pewno będzie jej smakować.
Składniki:
2 średnie bagietki
kilka pieczarek
10 dkg startego sera
0,5 średniej cebuli
2 ząbki czosnku
masło
Przygotowanie:
1. Na patelni roztapiamy masło.
2. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek też drobno siekamy.
3. Wrzucamy na patelnię i smażymy do zeszklenia.
4. Pieczarki myjemy i kroimy.
5. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do całości pieczarki i smażymy do momentu, aż pieczarki zaczną się rumienić.
6. Bagietkę przekroić wzdłuż.
7. Gotowymi pieczarkami z cebulką smarujemy przygotowane pieczywo.
8. Na wierzch posypujemy ser żółty.
9. Piekarnik nagrzewamy do ok 180 stopni.
10. Na zapiekankę można położyć dowolne składniki, ja dodałem trochę szynki.
11. Wkładamy wszystko do piekarnika i trzymamy do czasu stopienia się sera.
12. Zapiekanki podajemy z ketchupem bądź sosem czosnkowym.
S M A C Z N E G O ! ! !
Najsmaczniejsze takie domowe :)
OdpowiedzUsuńteż tak uważam:)
UsuńJeszcze te dworcowe są znakomite :) Przepadam za takimi długaśnymi zapiekankami.
OdpowiedzUsuńProste..a jakie smaczne..
OdpowiedzUsuńTak jak lubię - prosto, prawdziwie i mega smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
polperfekcyjna.pl
Dzisiaj robię,będzie pysznie;))
OdpowiedzUsuń