HRS

wtorek, 5 czerwca 2012

Farfalle z tuńczykiem i rukolą

Dziś pomysł na dość szybki, smaczny i trochę inny niż zwyczajny obiad. Czas przygotowania tak naprawdę, to czas gotowania makaronu, bo sos robi się dokładnie tyle samo.

Proszę o komentarze jak się Wam podoba i udostępnianie na FB :)



Składniki:
1. Farfalle (makaron)
2. Puszka tuńczyka w oleju
3. 3 ząbki czosnku
4. 2 papryczki chilli
5. 200 ml śmietany 18%
6. Rukola
7. 4 oliwki
8. 1 łyżka oliwy

9. sól, pieprz, papryka ostra
10. Ser żółty lub parmezan do posypania

Przygotowanie:
1. Gotujemy wodę na makaron i delikatnie solimy.
2. Papryczki, oliwki kroimy, rukole też na mniejsze kawałki możemy pociąć.
3. Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy do tego tuńczyka wraz z zalewą.
4. Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy al-dente.
5. Do tuńczyka dorzucamy paprykę, oliwki i wyciśnięty czosnek.
6. Następnie do całości dolewamy śmietany i chwilę na wolnym ogniu trzymamy.
7. Dodajemy rukolę, przyprawy: sól, pieprz, paprykę ostrą.
8. Makaron odlewamy, układamy na talerzu.
9. Całość polewamy sosem, można dorzucić rukoli jeszcze świeżej, posypać startym serem lub parmezanem i gotowe!
S M A C Z N E G O !

2 komentarze:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...