HRS

sobota, 16 czerwca 2012

Sałatka z tuńczykiem

Kolejny pomysł na wykorzystanie tuńczyka. Bardzo smaczna i prosta sałatka. Dla tych co nie lubią tuńczyka przypominam tylko, ze ich mięso jest bardzo bogate w witaminy A i D. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale niektóre gatunki tuńczyka osiągają wagę nawet do 700 kg! A w takiej małej puszce się mieszczą:):)



Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
7 ugotowanych jajek
1 duża cebula
1 puszka czerwonej fasoli
10 ogórków konserwowych
4 łyżki majonezu
sól, pieprz


Przygotowanie:
1. Tuńczyka i fasolę odsączamy z sosu.
2. Jajka, ogórka i cebulę kroimy w kosteczkę.
3. Do miski wrzucamy odsączoną fasolę, tuńczyka, pokrojone w kostkę jajka, ogórki i cebulę.
4. Do całości dodajemy majonez.
5. Solimy, pieprzymy.
6. Dokładnie wszystko mieszamy.
7. Przekładamy do salaterki i gotowe.

S M A C Z N E G O !!!

2 komentarze:

  1. eeejj... czy wy tam na północy nie znacie ogórków kiszonych? Aż się prosi do takiej sałatki kiszonego;-)
    wcześniej był tatar z konserwowym teraz tuńczyk.... no nie wiem...

    OdpowiedzUsuń
  2. zapraszam na konkurs sałatkowy , który właśnie zaczął się na moim blogu. do wygrania zestaw noży laserowo ostrzonych. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)
    http://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2012/07/konkurs-kolorowy.html

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...