Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
7 ugotowanych jajek
1 duża cebula
1 puszka czerwonej fasoli
10 ogórków konserwowych
4 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Tuńczyka i fasolę odsączamy z sosu.
2. Jajka, ogórka i cebulę kroimy w kosteczkę.
3. Do miski wrzucamy odsączoną fasolę, tuńczyka, pokrojone w kostkę jajka, ogórki i cebulę.
4. Do całości dodajemy majonez.
5. Solimy, pieprzymy.
6. Dokładnie wszystko mieszamy.
7. Przekładamy do salaterki i gotowe.
S M A C Z N E G O !!!
eeejj... czy wy tam na północy nie znacie ogórków kiszonych? Aż się prosi do takiej sałatki kiszonego;-)
OdpowiedzUsuńwcześniej był tatar z konserwowym teraz tuńczyk.... no nie wiem...
zapraszam na konkurs sałatkowy , który właśnie zaczął się na moim blogu. do wygrania zestaw noży laserowo ostrzonych. Pozdrawiam i miłego dnia życzę:)
OdpowiedzUsuńhttp://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2012/07/konkurs-kolorowy.html