HRS

czwartek, 8 sierpnia 2013

Jagodowy torcik bez pieczenia

Wakacje dalej trwają, sezon na jagody w pełni, więc trzeba korzystać. Tym razem inspiracja z gazetki biedronkowej "Moje Smaki Życia" - pyszny jagodowy torcik bez pieczenia.
Czas przygotowania z 20 minut, a deser jest wyśmienity.









Składniki:
- 250 g herbatników
- 4 łyżki śmietany 30 %
- 2 szklanki jagód
- 650 g serka homogenizowanego waniliowego
- 5 łyżeczek żelatyny
- 1 łyżka cukru pudru






Przygotowanie:
1. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody.
2. Jagody myjemy i miksujemy blenderem.
3. Dodajemy do jagód serek waniliowy, śmietanę oraz rozpuszczoną żelatynę.
4. Wstawiamy masę na 25 min do lodówki.
5. Dno blachy wykładamy sreberkiem, układamy na nim herbatniki.
6. Wyciągamy masę z lodówki i zalewamy nią herbatniki.
7. Całość wstawiamy na ok 2-3 godziny do lodówki, aż stężeje.
8. Dekorujemy bitą śmietaną i miętą.
S M A C Z N E G O ! ! ! 




3 komentarze:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...