HRS

poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Kaszanka pabianicka z cebulką

Chyba nie ma nic lepszego niż taki prosty i smaczny obiad.
Zapewne wielu z Was nie miało możliwości spróbować kaszanki z Pabianic, ale Ci co próbowali, wiedzą o czym piszę. Jest to najlepsza kaszanka w całej Polsce! Całe szczęście mam rodzinę w tym mieście i gdy tylko ich odwiedzam obowiązkowo muszę do Łeby zabrać parę kilo tej przepysznej kaszanki z dużymi kawałkami wątróbki.






Składniki:
- kaszanka
- 1 duża cebula
- sól, pieprz
- młode ziemniaki
- koperek
- olej do smażenia






Przygotowanie:
1. Cebulę kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni.
2. Z kaszanki zdejmujemy flak i kroimy na plasterki.
3. Do zarumienionej cebulki dodajemy kaszankę i całość smażymy do momentu wymieszania się dokładnie składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Gotową kaszankę podajemy z ziemniaczkami z koperkiem oraz maślanką.

S M A C Z N E G O ! ! ! 


2 komentarze:

  1. Robię bardzo podobnie tylko, że nie dodaję cebulki:) Sposób pabianicki jest taki:
    Podsmażam kaszankę i pałaszuję z pajdą chlebka z masełkiem i tak jak nauczył mnie mój tata,koniecznie z musztardą:)
    Fakt faktem pabianicka kaszanka najlepsza jest:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A gdzie konkretnie w Pabianicach można taką kaszankę kupić? Chciałabym zrobić przyjemność mojej mamie (85 lat), która pamięta ze swojego domu rodzinnego taką właśnie kaszankę z kawałkami wątróbki, podawaną na Święta. Czy mogę prosić o odpowiedź na adres: jolantazd@gmail.com

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...