HRS

poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Grillowany oscypek z żurawiną



Postanowiłam zrobić 2 wpisy najbardziej popularnym regionalnym serze Oscypku. Dziś podaję go tradycyjnie pocięty w grube plastry na ciepło z domową żurawiną. Smakuje "prawie jak w górach" szkoda , że prawie robi tak wielka różnicę.










Składniki:

- duży oscypek
- słoiczek żurawiny

do dekoracji talerza:
- roszponka
- mix bakaliowy: orzechy macadamia, rodzynki, suszona żurawina


 


Przygotowanie:

1. Oscypek pokroić na plastry grubości ok. pól centymetra. 
2. Smażyć na odrobinie oliwy na dobrze rozgrzanej patelni ja posypałam odrobiną przyprawy do grilla.
3. Usmażone plastry ułożyć na środku talerza, udekorować żurawiną oraz sałatką z roszponki posypaną bakaliami.



         
   


SMACZNEGO !!!


 




2 komentarze:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...