- pierś z kurczaka pokrojona w cienkie plasterki
- 2 ząbki czosnku
- sól pieprz
- 250 g makaronu (u mnie tagliatelle)
- 200 g młodej fasolki szparagowej, z obciętymi końcówkami
- starty parmezan do posypania
- bazylia do dekoracji
- śmietana
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w małe kawałki. Dodajemy oliwę z oliwek i czosnek w misce, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
2. Fasolkę myjemy, kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy, aż będzie miękka.
3. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu następnie odcedzamy.
4. W międzyczasie, na patelni rozgrzewamy olej i
6. Gotowe danie rozkładamy na talerze, posypujemy jeszcze wierzch obficie parmezanem i dekorujemy listkami bazylii.
S M A C Z N E G O ! ! !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze