Dziś jedna z moich propozycji śniadaniowych mianowicie omlet. W ramach urozmaiceń, gdyż nudy w kuchni u mnie nie ma przygotowałam omlet z cukinią, którą uważam za niedocenianą z każdej strony. Mało kto wie, że jest cennym źródłem witamin i minerałów. Bogata w witaminy B1, B2, C i PP daje mam power na cały dzień w dodatku jest lekkostrawna i niskokaloryczna :) Wszystko co chciałam połączyłam w jedno jest smacznie i zdrowo.
- 3 jaja
- 1 mała cukinia
- parmezan 50 g
- pomidorki koktajlowe 8 szt
- natka
- szczypiorek
- oliwa
Przygotowanie.
Na drobno siekamy również szczypiorek i natkę.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy wszytko i podsmażamy ok 2-5 min. Zmniejszamy ogień.
4. Następnie rozlewamy równomiernie na cala patelnię. Smażymy wszystko na niedużym ogniu około 2-3 minut, aż omlet będzie prawie ścięty.
5. Zcieramy parmezan i posypujemy omlet startym serem i składamy na pół. Po kolejnych kilku minutach smażenia delikatnie zsuwamy omlet na talerz. Podajemy od razu.
S M A C Z N E G O ! ! !
Wygląda smacznie! Na pewno spróbuję :)))
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńMarta smakuje jeszcze lepiej :))))))))
Usuń