HRS

czwartek, 29 sierpnia 2013

Roladki z oscypka z cukinią i bekonem

Tak jak obiecałam dziś kolejny wpis jak fajnie podać na imprezie w innej postaci niż zwykle oscypka :)
Mam nadzieję, że Wam się spodoba, bo roladki wyglądają bardzo oryginalnie a smakują rewelacyjnie.










Składniki:

- 20 dag oscypka
- mała cukinia
- 20 dag chudego boczku w plasterkach
- świeży tymianek







Przygotowanie:


1. Oscypek kroimy w cieniutkie paski.
2. Cukinie myjemy, osuszamy i po odcięciu końcówek kroimy wzdłuż w cieniutkie pasy. 
3. Plasterki bekonu układamy na desce jeden koło drugiego. Każdy plaster bekonu przykrywamy paskiem cukinii. Na brzegu porcji układamy kawałeczek owczego sera, a następnie posypujemy wszystko posiekanym tymiankiem.



4.Każdą porcję ciasno rolujemy i spinamy wykałaczką, po czym krótko obsmażamy na patelni. 
5. Odsączamy z tłuszczu.
6. Wbijamy w ułożone na półmisku połówki dużych jabłek i gotowe. 




Smacznego 

3 komentarze:

  1. Super przekąska! Uwielbiam wszystko co z boczkiem :)
    Pozdrawiam
    http://myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada rzeczywiscie pieknie, jesli tak samo smakuje robie to na nastepne party :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rób koniecznie :) i napisz jak smakowało, bo mi osobiście bardzo.

      Usuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...