HRS

środa, 5 grudnia 2012

Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata

Jakiś czas temu na blogu gościła sałatka z rucoli i łososia, tym razem kolejny pomysł na wykorzystanie przepysznej rucoli.
Bardzo szybka do przygotowania i za razem bardzo smaczna. Sałatka z rucoli, szynki parmeńskiej, fety i granata.
Świetnie nadaje się na przywitanie niespodziewanych gości:)





Składniki:
Rucola
Ser feta
Granat
Szynka parmeńska
ocet balsamiczny


Przygotowanie:
1. Rucole myjemy, układamy na spód talerza.
2. Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nim rucole.
3. Szynkę kroimy, lub rwiemy na kawałki, dodajemy do pozostałych składników.
4. Granat obieramy i posypujemy sałatkę.
5. Całość polewamy octem balsamicznym.
6. Do dekoracji można dodać jeszcze mandarynkę.

S M A C Z N E G O !






2 komentarze:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...