HRS

środa, 4 września 2013

Ryżowe szyszki

Pamiętacie je jeszcze? Niedawno pojawił się demotywator z przepisem na ryżowe szyszki - smaki z dzieciństwa.
Za namową jednej z naszych koleżanek zrobiliśmy je na bloga. Szczerze, ja za dzieciaka nie pamiętam, abym je jadał, ale hmm tak to już jest, że to co kiedyś nam mogło smakować, teraz nie do końca nam pasuje.






Składniki:
- 300 g krówek
- 100 g ryżu preparowanego
- 1/3 kostki margaryny
- 1 łyżeczka kakao








Przygotowanie:
1. Krówki obieramy z papierków i topimy w garnku na małym ogniu.
2. Dodajemy po trochu margaryny i tworzymy jednolitą masę.
3. Żeby szyszki były 2 kolorowe, połowę masy odlewamy i dosypujemy połowę ryżu. Tworzymy szyszki i zostawiamy do ostygnięcia.
4. Do drugiej połowy masy krówkowej dodajemy kakao i mieszamy, następnie dodajemy resztę ryżu i również formujemy szyszki
5. Zostawiamy do wystygnięcia.
 S M A C Z N E G O ! ! ! 

3 komentarze:

  1. Uwielbiam szyszki, smak mojego dzieciństwa! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł na coś szybkiego i smacznego. ;D

    Dominika

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...