HRS

poniedziałek, 14 maja 2012

Pasta z makreli

 Dawno nie było żadnego posta, ale było to spowodowane wyjazdem do Chorwacji, z której danie również znajdzie się na blogi, no i oczywiście mały konkursik z nagrodą, ale o tym w kolejnym poście. Tym razem chyba 2 już na moim blogu szybka i prosta sałatka, a raczej pasta do chleba. Jest banalnie prosta a przy okazji bardzo smaczna i znakomicie zastępuje wędliny sklepowe, na które ja przynajmniej już nie mogę patrzeć. Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie było aparatu pod ręką.
Sałatka z makreli

Składniki:
1 makrela
2 jajka
1/4 dużej cebuli
masło
szczypiorek do posypania
sól, pieprz



Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Makrelę obieramy ze skórki i oddzielamy od ości.
3. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, tj. makrela, 1/4 cebuli, 2 ugotowane i ostudzone jajka i do wszystkiego dodajemy trochę masła
4. Zmielone składniki dokładnie mieszamy.
5. Dodajemy sól, pieprz.
6. Polecam na trochę pastę odstawić do lodówki, a następnie smarować nią chleb. Do smaku można posypać szczypiorkiem.

S M A C Z N E G O !!!!


1 komentarz:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...