HRS

środa, 3 października 2012

Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym

Jaka szkoda, że sezon na truskawki się już skończył :( Ale nic tam, całe szczęście istnieją takie urządzenia jak zamrażalki i trochę truskawek udało się zdobyć. Dziś coś mega pysznego, niestety w mojej wersji trochę na leniwca, co w sumie nie zepsuło zbytnio dania, mianowicie nie mieliłem twarogu, tylko użyłem widelca. Zapraszam na smaczne naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym.


Składniki (ok. 8 naleśników):
30-40 dkg twarogu pełnotłustego
1 jajko
cukier
2 łyżeczki cukru wanilinowego
szczypta cynamonu
truskawki
ok. 150 g śmietany 30%




Przygotowanie:
1. Przygotowujemy naleśniki według ulubionego przepisu (mogą być z tego ale bez pietruszki zielonej - Naleśniki).
2. Twaróg mielimy (można też rozgnieść widelcem ale zostaną gródki).
3. Do twarogu dodajemy jajko, cukier, cukier wanilinowy i cynamon.
4. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, jeżeli twaróg jest gorzki dodajemy jeszcze cukru.

5. Następnie smarujemy naleśniki przygotowanym twarogiem.
6. Teraz zabieramy się za mus truskawkowy.
7. Do miski wrzucamy rozmrożone truskawki, wlewamy śmietanę i dodajemy 2-3 łyżki cukru.
8. Wszystko dokładnie traktujemy blenderem bądź mikserem.
 9. Złożone naleśniki wrzucamy na patelnię i podsmażamy.


10. Kiedy ciasto się zarumieni naleśniki są gotowe.
11. Kładziemy naleśnika na talerz, polewamy musem i gotowe.

S M A C Z N E G O !







2 komentarze:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...