Składniki:
Gotowe krążki bezowe
0.5 l śmietany 30%
20 dkg cukru pudru
1 paczka cukru wanilinowego
słoik wiśni
owoce do dekoracji
Przygotowanie:
1. Ubijamy śmietanę.
2. Pod koniec dodajemy przesiany cukier puder i wanilinowy.
3. Na talerz kładziemy 1 krążek bezowy.
4. Smarujemy dokładnie ubitą śmietaną.
5. Rozkładamy wiśnie, następnie 2 krążek, śmietana, wiśnie.
6. Ostatni krążek kładziemy na wierzch, przykrywamy śmietaną i dekorujemy różnymi owocami. Ja użyłem granat, brzoskwinie z puszki i truskawki.
7. Pozostałą część śmietanki rozsmarowujemy dokładnie na boki tortu.
8. Tak przygotowany tort schładzamy w lodówce i zostawiamy na kilka godzin. Będzie on wtedy trochę nasączony i łatwiej będzie się dzieliło.
S M A C Z N E G O ! ! !
Co bym dała za kawałeczek ♥
OdpowiedzUsuńCo byś dała ? :P
UsuńZgadzam się - torty bezowe rządzą ;)
OdpowiedzUsuńdo tortu bezowego na śmietanie można ułożyć owoce suszone albo kandyzowane.
OdpowiedzUsuń