HRS

niedziela, 11 listopada 2012

Jeż na talerz

Jesień dalej za oknem a jeże wchodzą do domów, przynajmniej przy okazji imprezki.
Przypadkowo gdzieś, ktoś mi pokazał na FB jeża - jeju ale to fajne:)
Rzeczywiście fajna i prosta dekoracja na półmisek.







Składniki:
Pół gruszki
kilka winogron
pieprz ziarnisty
wykałaczki

Przygotowanie:
1. Gruszkę kroimy na pół.
2. Przy pomocy noża/obieraczki obieramy do połowy skórkę.
3. Wykałaczki łamiemy na pół i  nadziewamy winogrona, następnie wbijamy w gruszkę.
4. Z pieprzu tworzymy oczy i dekoracja gotowa:)

A tak prezentuje się na talerzu:

1 komentarz:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...