HRS

niedziela, 17 listopada 2013

Dorsz pieczony

Niedawno byłem na dorszach. Złowiłem kilka sztuk i z części zrobiłem rybę w occie, która również pojawi się na blogu, a część zamroziłem.
Dziś naszła mnie ochota na pieczonego dorsza. Bardzo smaczny i zdrowy obiad przygotowany w 25 minut.









Składniki:
- filety z dorsza
- cytryna
- pietruszka zielona
- oliwa z oliwek
- czosnek
- sól, pieprz






Przygotowanie:
1. Rybę myjemy i przyprawiamy pieprzem i solą.
2. Na kawałek sreberka układamy 1 filet, smarujemy go oliwą z oliwek.
3. Kładziemy na całość kilka ząbków czosnku, cytrynę oraz pietruszkę zieloną.
4. Sreberko dokładnie zawijamy, aby nam nic ze środka nie wyciekło.
5. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy do nagrzanego naszą przygotowaną rybę i pieczemy ok. 25 minut.
6. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy sreberko i usuwamy jego nadmiar, chyba, że uda wam się całkowicie pozbyć (skóra się przykleja).

 S M A C Z N E G O ! ! ! 




6 komentarzy:

  1. Takie dania uwielbiam. Prostota i pychota w jednym! Pozdrawiam

    kozafit.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię dorsze - jedna z moich ulubionych rybek. Zawsze przyrządzałam je w panierce ale ten przepis wygląda bardzo ciekawie tak więc może przyrządzę go na właśnie ten sposób ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak zrobisz to koniecznie nam napisz jak smakował:)

      Usuń
  3. Dzisiaj zrobiłam na obiad :) Pycha.. Dodałam jeszcze koperek ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też żałuję, że akurat nie miałem koperku, ale z pietruszką było też nie najgorzej :)

      Usuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...