Kolejny pomysł na obiad. Tym razem zamiast zwykłego schabowego - kieszonki ze schabu ze szpinakiem. Przepis na szpinak ostatnio pojawił się na blogu, więc z niego korzystamy.
Składniki:
- schab (porcja ok 18 dkg)
- farsz ze szpinaku
- jajko, bułka tarta i mąka do panierki
- kilka wykałaczek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Schab przecinamy w połowie, ale tak, aby zrobić kieszonkę i całego nie przeciąć.
2. Delikatnie rozbijamy całego kotleta, już przekrojonego.
3. Nakładamy do środka farsz ze szpinaku.
4. Zamykamy kieszonkę przy pomocą wykałaczek.
5. Panierujemy jak normalne schabowe i smażymy na patelni.
6. Po usmażeniu wyjmujemy wykałaczki i podajemy.
- schab (porcja ok 18 dkg)
- farsz ze szpinaku
- jajko, bułka tarta i mąka do panierki
- kilka wykałaczek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Schab przecinamy w połowie, ale tak, aby zrobić kieszonkę i całego nie przeciąć.
2. Delikatnie rozbijamy całego kotleta, już przekrojonego.
3. Nakładamy do środka farsz ze szpinaku.
4. Zamykamy kieszonkę przy pomocą wykałaczek.
5. Panierujemy jak normalne schabowe i smażymy na patelni.
6. Po usmażeniu wyjmujemy wykałaczki i podajemy.
S M A C Z N E G O ! ! !
Danie idealne dla mnie - uwielbiam szpinak :)
OdpowiedzUsuń