Ziemniaki, ziemniaki i jeszcze raz ziemniaki, a jeżeli macie dość monotonii przy obiedzie i chcecie coś zmienić, spróbujcie zrobić zamiast gotowanych - pieczone łódki z ziemniaków. Roboty praktycznie mniej, bo nie trzeba obierać ziemniaków, a zawsze to jakiś inny dodatek.
Składniki:
- ugotowane w mundurkach ziemniaki
- świeży tymianek
- sól, pieprz
- papryka ostra
- oliwa
Przygotowanie:
1. Ugotowane w mundurkach ziemniaki kroimy na 4 kawałki i powstają nam łódeczki.
2. Na blachę do pieczenia kładziemy papier do pieczenia, następnie łódeczki układamy obok siebie.
3. Przyprawiamy ziemniaczki solą, pieprzem i ostrą papryką, oraz posypujemy świeżym tymiankiem.
4. Całość polewamy delikatnie oliwą.
5. Wkładamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na ok 30-40 min.
Składniki:
- ugotowane w mundurkach ziemniaki
- świeży tymianek
- sól, pieprz
- papryka ostra
- oliwa
Przygotowanie:
1. Ugotowane w mundurkach ziemniaki kroimy na 4 kawałki i powstają nam łódeczki.
2. Na blachę do pieczenia kładziemy papier do pieczenia, następnie łódeczki układamy obok siebie.
3. Przyprawiamy ziemniaczki solą, pieprzem i ostrą papryką, oraz posypujemy świeżym tymiankiem.
4. Całość polewamy delikatnie oliwą.
5. Wkładamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na ok 30-40 min.
S M A C Z N E G O ! ! !
Ugotowane ziemniaki - wkładamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na ok 30-40 min. Czy to nie za długo? Czy może ziemniaki mają być tylko podgotowane, a nie ugotowane?
OdpowiedzUsuń