Jestem bardzo zadowolona i przetestowałam go przy robieniu prostego kremu z świeżych grzybów. Wyszedł idealny gęsty i kremowy doskonały podczas zimnych wieczorów ;)
Składniki:
- pół kilograma świeżych grzybów
- czosnek
- cebula
- 1 litr bulionu
- pieprz sól
- śmietana 18%
- pietruszka do dekoracji
- włoszczyzna
Przygotowanie:
1. Zupę gotujemy wg poprzedniego wpisu nas na blogu.
2. Gdy zupa po ok godzinie będzie gotowa blendujemy ją na konsystencję gęstego kremu, doprawiamy solą i pieprzem.
3. Dekorujemy śmietaną i posiekaną na drobno pietruszką. Podawać z pieczywem lub grzankami.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze