HRS

sobota, 9 listopada 2013

Parówka w kształcie serca z jajkiem



Uwielbiam kiedy przygotowane przeze mnie potrawy wywołują uczucia i cieszą oczy moich najbliższych, stąd też na dobry początek dnia zafundowałam na śniadanie parówkę w kształcie serca razem z jajkiem. Uśmiech ukochanej osoby - bezcenny :)











Składniki:

- parówka
- jajko
- szczypiorek
- świeży ogórek
- rzodkiewka
- szczypiorek




Przygotowanie:

1. Parówkę obieramy z folii i przecinamy prawie całą na pół. Zwijamy na zewnątrz i spinamy wykałaczką powstanie nam w ten sposób kształt serca.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy parówkę z każdej strony, następnie wlewamy w sam środek rozbełtane jajko. Solimy,  pieprzymy i czekamy, aż całkowicie się zetnie na małym ogniu. Parówkę profilaktycznie szybko po wlaniu jajka należy docisnąć do patelni, żeby jajko nam nie wypłynęło.
3. Myjemy i kroimy ogórka i rzodkiewkę w talarki. Posypujemy szczypiorkiem układamy na talerzu obok parówkę z jajkiem. Pyszne i proste śniadanie gotowe.



SMACZNEGO


5 komentarzy:

  1. Wspaniały pomysł na śniadanie. Z pewnością spodoba się każdemu.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A kto by nie chciał do łóżka takiego śniadanka:) Dzięki za odwiedziny

      Usuń
  2. ale super pomysł, pięknie wygląda i jakie romantyczne śniadanie Ci wyszło:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Justyna, uwielbiam taką kreatywną -romatyczność w kuchni :) dziś takie efekty jak na załączonym obrazku :)

      Usuń
  3. Super pomysł, moja Ania jest w 8 miesiącu ciąży, strasznie się już męczy a takie śniadanko napewno doda jej trochę sił i uśmiechu:) Jutro rano ma u mnie taką niespodzianke:)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...