HRS

piątek, 21 czerwca 2013

Sałatka z zapiekanym camembert i roszponką


Zdrowe i smaczne tak powinno wyglądać idealne śniadanie. Dziś prezentujemy jak w prosty sposób to zrobić. Powiem Wam że nie jestem fanką serów, ale ten idealnie pasuje do wszystkiego. Smak roszponki, rozpływającego sera …. i początek dnia staje się piękniejszy :)



Składniki:

- 1 serek camembert Merci Chef
- 1 małe jajko
- roszponka
- pomidorki koktajlowe
- 1/2 ogórka
- oliwa z oliwek
- ulubione zioła
- sól, pieprz - do smaku



Przygotowanie:
1. Roszponkę myjemy i osuszamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół a ogórka w kostkę.
2. Układamy na talerzu garść roszponki na nią pomidor, ogórka wszystko polewamy oliwą.
3. Górę serka odkrajmy nożem i delikatnie łyżeczką robimy miejsce na jajko tak aby powstał krater.
4. Pieczemy w piekarniku ok. 15 min. Aż jajko całkowicie się zetnie.
5. Delikatnie przenosimy na sałatkę i gotowe :)

 S M A C Z N E G O ! ! !  


1 komentarz:

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...