Podczas kiedy nasze zdjęcie z siatkami stonki, laczkami kubota i białymi skarpetkami krąży po wszystkich demotywatorach, kwejkach, wiochach i innych tego typu portalach przyszedł czas na wspomnienie codziennego napoju pitego podczas pobytu w Indiach - mango lassi.
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 0,5 cytryny
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
1. Mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera.
2. Dodajemy sok z cytryny, miód, jogurt naturalny i wszystko dokładnie blendujemy.
3. Dekorujemy miętą i podajemy.
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 0,5 cytryny
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
1. Mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera.
2. Dodajemy sok z cytryny, miód, jogurt naturalny i wszystko dokładnie blendujemy.
3. Dekorujemy miętą i podajemy.
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń