Uwielbiam wszelkiego rodzaju ryby i pod każdą postacią. Ostatnio mam ogromną ochotę na wszystko co pływa. Codziennie zajadam się a to pastą z makreli, a to szprotkami wędzonymi, śledziami i różnego rodzaju rybami. Tym razem prezentuje przepis na pieczony filet z mintaja. Ryba ta jest dostępna w każdym markecie, a przygotowuje się ją bardzo szybko.
Składniki:
- filet z mintaja
- ryż
- bukiet warzyw mrożonych bądź świeżych
- przyprawa do ryb
- pietruszka zielona
- masło
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Rybę rozmrażamy i myjemy.
2. Przyprawiamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem.
3. Na sreberko kładziemy cienki plasterek masła, na którym kładziemy nasz filet. Na górę ryby kładziemy kilka listków zielonej pietruszki i również przykrywamy cienkim plasterkiem masła.
4. Wstawiamy rybę w folii aluminiowej do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut, następnie po 15 minutach otwieramy sreberko i trzymamy rybę kolejne 10 minut aby ładnie się przyrumieniła.
5. Gotową rybę podajemy z ryżem i gotowanymi warzywami.
Składniki:
- filet z mintaja
- ryż
- bukiet warzyw mrożonych bądź świeżych
- przyprawa do ryb
- pietruszka zielona
- masło
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Rybę rozmrażamy i myjemy.
2. Przyprawiamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem.
3. Na sreberko kładziemy cienki plasterek masła, na którym kładziemy nasz filet. Na górę ryby kładziemy kilka listków zielonej pietruszki i również przykrywamy cienkim plasterkiem masła.
4. Wstawiamy rybę w folii aluminiowej do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut, następnie po 15 minutach otwieramy sreberko i trzymamy rybę kolejne 10 minut aby ładnie się przyrumieniła.
5. Gotową rybę podajemy z ryżem i gotowanymi warzywami.
S M A C Z N E G O ! ! !
A jaki smaczny Justyno :)
OdpowiedzUsuńRyba wyszła pyszna, super przepis :)
OdpowiedzUsuńpolecam!- nastolatka
OdpowiedzUsuńzaraz zobaczymy czy wyjdzie smaczna rybka...;)
OdpowiedzUsuńZaraz spróbuję. ..
OdpowiedzUsuńSuper rybka :) Jestem na diecie więc upiekłam bez masła ;) Swietnie smakuje również z kaszą pęczak :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPysznie, bardzo fajny przepis ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis bardzo prosty, ale niesamowicie przydatny. Idealny dla takich kulinarnych laików jak ja :-)
OdpowiedzUsuńWszystko ok, ale ostatnio przeczytałem, że folia aluminiowa została wpisana przez międzynarodowe organizacje medyczne jako bardzo groźna dla zdrowia, Aluminium się uwalnia i gromadzi w naszym organizmie. To zdecydowanie zwiększa zachorowalność na Alzheimera.
OdpowiedzUsuńWielokrotnie robiłam. Pyszne. Nie raz jeszcze pewnie sięgne po ten przepis
OdpowiedzUsuńPrzydała by sie opcja DRUKUJ.
OdpowiedzUsuńzaznacz lewym przyciskiem myszki i prawym drukuj
UsuńProste i smaczne, super :)
OdpowiedzUsuńWłasnie zrobiłam wyszła genialnaaaa :) dodałam tylko przyprawe cytrynowa do ryb i troszke soku z cytrynki.
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńCzy poza mintajem jadasz również jakieś inne ryby? Ja, lubię jeszcze dorsza, nie wspominając o łososiu, który moim zdaniem jest fantastyczną rybą i jedyną w swoim rodzaju. Między innymi dlatego tak często go wykorzystuję. Zazwyczaj przygotowuję go według przepisów widniejących na stronie internetowej https://mowisalmon.pl/
OdpowiedzUsuńzaciekawił mnie ten blog napisany w fajnym języku ! jest miły dla oka :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńРаботая удаленно, например, фриланс, практически все пользователиЕсть огромное количество компаний, позволяющих перенаправить деньги практически без персональных данных hydraruzxpnew4ef.xn--tr-5ja.com. большое множество заказчиков наблюдают проблему скрытого платежа денежных средств. Принять скрытый перевод в интернет сети тяжеловато, тем не менее, вполне осуществимо.
OdpowiedzUsuń