Czas wrócić na ziemię. Po kilkunastu dniach w Indiach powrót do szarej rzeczywistości.
Przed rozpoczęciem pisania relacji i foto relacji z wyprawy wrzucam pomysł na pyszny sok z granatu, który jest bardzo popularny zarówno w Indiach jak i Katarze, gdzie miałem przyjemność ostatnio przebywać.
Teraz cena tego owocu w sklepach jest korzystna więc warto przygotować sobie bardzo zdrowy soczek.
Składniki:
Owoc granatu
Łyżeczka cukru
Pół szklanki wody mineralnej
Przygotowanie:
1. Granat kroimy na małe cząstki i wydobywany soczyste nasiona.
2. Nasiona przekładamy do naczynia i dość długo traktujemy je blenderem.
3. Kiedy będziemy mieć już w miarę rozdrobnione nasiona, całość przelewamy przez drobny durszlak, aby odcedzić sok od reszty pestek.
4. Dodajemy pół szklanki wody i łyżeczkę cukru.
5. Całość dokładnie jeszcze mieszamy i możemy dodać kostki lodu. Schłodzony smakuje najlepiej.
Przed rozpoczęciem pisania relacji i foto relacji z wyprawy wrzucam pomysł na pyszny sok z granatu, który jest bardzo popularny zarówno w Indiach jak i Katarze, gdzie miałem przyjemność ostatnio przebywać.
Teraz cena tego owocu w sklepach jest korzystna więc warto przygotować sobie bardzo zdrowy soczek.
Składniki:
Owoc granatu
Łyżeczka cukru
Pół szklanki wody mineralnej
Przygotowanie:
1. Granat kroimy na małe cząstki i wydobywany soczyste nasiona.
2. Nasiona przekładamy do naczynia i dość długo traktujemy je blenderem.
3. Kiedy będziemy mieć już w miarę rozdrobnione nasiona, całość przelewamy przez drobny durszlak, aby odcedzić sok od reszty pestek.
4. Dodajemy pół szklanki wody i łyżeczkę cukru.
5. Całość dokładnie jeszcze mieszamy i możemy dodać kostki lodu. Schłodzony smakuje najlepiej.
S M A C Z N E G O ! ! !