HRS

poniedziałek, 14 lipca 2014

Gdzie zjeść - Łeba - TOKYO BAR

Kolejne wakacje w pełni, więc nie mogło zabraknąć na blogu recenzji nowych odwiedzonych lokali. Kolejny raz Łeba. Tym razem niedawno otwarta restauracja "TOKYO BAR" z chińskim jedzeniem.
Restauracja ta znajduje się na ulicy Nadmorskiej, tuż obok "Green pizzy".
Kuchnie chińską pokochałem ostatnio, mieszkając trochę w Warszawie. Miałem pod domem przepysznego chińczyka, więc ucieszył mnie fakt otwarcia takiej kuchni w Łebie.
Przepięknie urządzony lokal z przepysznym jedzeniem.
Wybrałem się tam na sajgonki, które uwielbiam. Przy okazji wypróbowaliśmy kilka innych potraw, ale o tym za chwilkę.
Menu dosyć dobrze rozbudowane. Można wybierać naprawdę z wielu różnych potraw. Ceny jak na Łebę również bardzo bardzo przystępne. Bardzo miła i szybka obsługa dopełnia całość idealnie! Jeżeli chcecie zjeść szybko i smacznie koniecznie wybierzcie się do Tokyo Bar.
Teraz może trochę o samych daniach. Miałem okazję zjeść już 2 różne zupy tam (Tom-Yum oraz rosół z pierożkami Von-Ton) i obie wyśmienite. Idealnie doprawione, pikantne. Niebo w gębie.
Kolejnym daniem, w sumie przystawką były sajgonki, których odmian jadłem już bardzo dużo, a tutejsze są jedne z lepszych. Cena za 4 sajgonki to 12 zł.
Wołowina po seczuańsku, również bardzo smaczna, ale niestety żadna nie pobije tej, którą zajadałem w chińczyku w stolicy.
Zamówiliśmy jeszcze kurczak z makaronem z warzywami. Również bardzo bardzo smaczne i syte. Ładnie wszystko podane, aż chce się wracać.
Dodatkowo w lokalu można napić się piwka i zjeść jeszcze deserek, ale nie starczyło nam już miejsca.
Podsumowując - rewelacyjne jedzenie, bardzo ładny wystrój, przystępne ceny - nie może być innej oceny jak 5/5!
Polecam wszystkim!

A wszystkim turystom szukającym noclegów w Łebie polecamy stronę www.noclegiw.pl/noclegi-leba,0.html

UWAGA! NA HASŁO GOTUJEBOCHCE - 10% RABATU! 










poniedziałek, 9 czerwca 2014

Warsztaty Malma - per l'amore della pasta - fotorelacja

Prowadzący warsztaty - Adrea Scarantino
24 maja na zaproszenie firmy Synertime oraz Malma wziąłem udział w warsztatach z kuchni włoskiej pod tytułem - Malma - per l'amore della pasta - z miłości do makaronu.
Warsztaty prowadził pochodzący z Sycylii, prowadzący restaurację Mamma Marietta - Andrea Scarantino.
Robiliśmy wspaniałe, szybkie i smaczne dania kuchni włoskiej z użyciem makaronów Malma. Jeżeli znajdę trochę czasu (a to niestety nie prędko) to podzielę się z Wami przepisami. Tymczasem zapraszam na małą fotorelację.

piątek, 30 maja 2014

Fotorelacja - Warsztaty QMP-Dobra Wołowina - 28.05.2014

Ze zwycięzcą I Edycji Top Chef Polska -

Martin Gimenez Castro

 W dniu 28.05 byłem na świetnych warsztatach prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego. Warsztaty dotyczyły dań z wołowiny, która jest produkowana i certyfikowana w Polsce - QMP Dobra Wołowina. Poniżej fotorelacja z warsztatów. Jeżeli chcecie jakiś przepis na danie, piszcie w komentarzach, postaram się podesłać :)



poniedziałek, 12 maja 2014

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Kolejny przepis z sezonowymi produktami. Tym razem przyszedł czas na rabarbar. Wpadłem na pomysł zrobienia ciasta, po tym jak wszedłem do piekarni i patrzę a tam drożdżówka z rabarbarem, którą uwielbiam. Nie trwało to długo, w warzywniaku kupiłem rabarbar i zabrałem się do roboty. Z jednego przepisu zrobiłem jedną całą blachę ciasta i 2 drożdżówki w kokilkach. Przepis na ciasto drożdżowe zrobiłem na podstawie bloga Kwestia Smaku.

sobota, 10 maja 2014

Schabowy z młodą zasmażaną kapustką i młodymi ziemniaczkami

"Wiosna, wiosna, wiosna ach to ty!(...)" a wraz z tobą pełno świeżych warzyw i owoców. Jak zobaczyłem dziś w sklepie młodą kapustę, młode ziemniaki to zabrakło mi tylko schabowego do kompletu i fantastyczny obiad gotowy!
Tak też zrobiłem. Przepis na kapustkę jest mojej babci i jest to najlepsza kapusta jaką w życiu jadłem! To w sumie dla niej powstaje ten post a nie dla zwykłego schabowego, którego każdy potrafi zrobić.


czwartek, 24 kwietnia 2014

Krem z cukinii

Przyszedł czas na kolejną pyszną zupkę na blogu. Zupę robiła Ania i jak na taką prostą zupkę była rewelacyjna. W połączeniu z tagliatelle z cukinii smak był niesamowity. Polecam wszystkim smaczną i wiosenną zupę krem z cukinii.

sobota, 19 kwietnia 2014

Babka wielkanocna, która zawsze się udaje

Jaj przepięknie malowanych, Świąt wesołych, roześmianych, W poniedziałek kubeł wody, Szczęścia, zdrowia oraz zgody Życzy

GotujeBoChce


Wraz z życzeniami świątecznymi przepis na przepyszną babkę, która zawsze wychodzi.

wtorek, 15 kwietnia 2014

Polędwiczka opasana szynką szwarcwaldzką marynowana w rozmarynie na puree z zielonego groszku

Delikatne mięsko z polędwiczek, dodatkowo opasane szynką szwarcwaldzką  na przepysznym puree z zielonego groszku. Czy można podać coś smaczniejszego?
Do polędwiczek zabierałem się od dłuższego czasu, ale jakoś nie mogłem się zebrać. W tv zobaczyłem dość fajny przepis u Okrasy - polędwiczki, ale zawijane w boczku. Zmodyfikowałem trochę składniki i wyszło rewelacyjne danie!












Składniki:
- polędwiczka wieprzowa 1 sztuka
- opakowanie szynki szwardzwalskiej
- świeży rozmaryn kilka gałązek
- czosnek ( 3 ząbki)
- zielony groszek 300 g
- marchewka 150 g
- ziemniaki 2 szt.
- łyżka masła
- sól ziołowa
- sól, pieprz ziarnisty

Przygotowanie:
1. Polędwiczkę myjemy, suszymy, dzielimy na 4 równe kawałki krojąc w poprzek włókien mięsa. Obieramy czosnek i kroimy go w drobną kosteczkę. Rozgniatamy w palcach rozmaryn, obkładamy nasze mięso i dodajemy odrobinę oliwy z oliwek oraz pieprz. Każdy stek owijamy w plaster szynki i na zakładce spinamy wykałaczką. Wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.

2. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki i wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Kiedy ziemniaki będą dość miękkie dodajemy groszek i gotujemy jeszcze przez 4 minuty. Cedzimy, a następnie blendujemy za pomocą miksera na gładką masę. Dodajemy 1 łyżkę masła doprawiamy solą i pieprzem.
3. W międzyczasie w drugim garnku gotujemy marchewkę. Po odcedzeniu podsmażamy ją na łyżce masła.
4. Mięso smażymy po obu stronach, gdzie je kroiliśmy po 3 minuty z każdej strony, a następnie wkładamy do uprzednio nagrzanego piekarnika (180°C) na ok. 10 minut. Polędwiczka powinna być delikatnie różowa w środku i soczysta tym samym.
5. Czas na dekorację na talerzu. Na środek serwujemy ciepłe puree z groszku na nim kawałki polędwiczki. 
Tuż obok dania rozlewamy sos pozostały z pieczenia polędwiczek. Dekorujemy glazurowaną marchewką. 
S M A C Z N E G O ! ! !


piątek, 11 kwietnia 2014

Carpaccio z buraków

Carpaccio kojarzy nam się bardziej z pysznym, doskonałej jakości mięskiem. Okazuje się, że może je stworzyć także z buraków. Pierwszy raz zobaczyłem przepis u kuzynki na blogu i jakoś od tamtej pory bardzo często przewijał mi się ten przepis na różnych blogach. Stwierdziłem, że czas spróbować samemu. Jakoś zachwytów u mnie nie było, ale zawsze to coś nowego.


środa, 9 kwietnia 2014

Zapiekany kogel-mogel z malinami

Czy mieliście już okazję spróbować nowej kawy Jacobs Crema Gold z delikatną pianką? Jeżeli nie to polecam.
A co do kawy? Do kawy polecam delikatny jak pianka - kogel-mogel z malinami. Coś bardzo prostego, szybkiego w przygotowaniu, a za razem zaskakującego i rozpływającego się w ustach.
Doskonały deser komponujący się z kawą, przy którym możemy cofnąć się w czasie do swojego dzieciństwa. Czy potrzeba czegoś więcej dla chwili przyjemności i szczęścia?


sobota, 5 kwietnia 2014

Sałatka z wątróbką i sosem malinowo-balsamicznym

Czasem ciężko znaleźć dobry lokal, a tym bardziej ciężko coś dobrego zjeść. Podczas pobytu jakiś czas temu na basenach termalnych wybraliśmy się do karczmy na romantyczną kolację. Zamówiliśmy sobie jedzonko i zaczęliśmy przeglądać kartę w poszukiwaniu inspiracji na kolejną potrawę na bloga. Jedną z tych inspiracji była własnie sałatka z wątróbką i sosem malinowym. Ta pozycja w menu bardzo wpadła nam w oko i stwierdziliśmy, że trzeba to zrobić. I tak od pomysłu do realizacji. Jeżeli ktoś lubi wątróbkę, to ta sałatka powinna być skosztowana i przygotowana. Coraz częściej można znaleźć już świeże maliny w sklepach, ale nadają się również mrożone.




środa, 2 kwietnia 2014

Zupa kalafiorowa

Za oknem piękna wiosna, kwitną kwiaty, drzewa, słońce świecie więc i nasz organizm zaczyna domagać się nowalijek. W sklepach i na targach co raz więcej świeżych i młodych warzyw, więc i na blogu nie mogło zabraknąć zupki ze świeżego kalafiora.



czwartek, 27 marca 2014

Pierś z kaczki na purée ziemniaczanym z karmelizowaną marchewką i sosem żurawinowo - czekoladowym.

Czy jest ktoś kto w życiu nie jadł kaczki? Jeżeli jeszcze gdzieś ktoś taki się uchował - czas najwyższy samemu zrobić. Któregoś dnia Ania powiedziała, że kupiła pierś z kaczki i musimy coś z nią zrobić. No dobra, pomyślałem, ale ja jeszcze nigdy nie robiłem tego rodzaju mięsa. Po sukcesie z gęsiną i wyśmienitym smaku postanowiliśmy stawić czoło kaczce. Tak właśnie po przejrzeniu kilku różnych przepisów Ania znalazła jeden doskonały, ulepszony przez nas. Zapraszamy na pierś z kaczki w sosie żurawinowo-czekoladowym z karmelizowaną marchewką na purée ziemniaczanym. Żurawina również domowej roboty (przepis).

poniedziałek, 24 marca 2014

Gdzie zjeść - Bistro Pestka Pabianice

Jest wtorek. Godzina 13.10. Lokal otwarty od 13. Wchodzimy i co? Prawie wszystkie stoliki pełne. Chyba o czymś to świadczy? Będąc u dziadków już kilka razy słyszałem o tym lokalu, więc tym razem nie darowałem i musiałem się tam wybrać.
Okazja do tego była niesłychana, bo spotkałem się z kuzynką która prowadzi bloga Listek Bazylii. Mowa o wyśmienitym bistro Pestka. Lokal malutki, ale kilka dni temu wyczytałem na ich facebooku, że to ostatki w tym lokalu i przenoszą się do większego miejsca. Podejrzewam, że również w nowym miejscu lokal się przyjmie, bo takie potrawy jak tam serwują, to trzeba szukać ze świecą.

sobota, 22 marca 2014

Udko w piwie pieczone z warzywami

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na kurczaka po generalsku. Tym razem zachciało mi się czegoś w podobnym smaku, więc zmieniłem delikatnie wersję i powstało przepyszne udko w piwie pieczone z warzywami. Wyśmienity obiad, co prawda trochę czasochłonny, ale czasu potrzebuje tylko na pieczenie. Samo przygotowanie jest bardzo łatwe i szybkie.


sobota, 15 marca 2014

Spaghetti carbonara

Jakiś czas temu od pewnej firmy dostałem kosz pełen makaronów, świeżych ziół, sera i oliwy. Przyszedł teraz czas na wykorzystanie części składników.
Spaghetti carbonara zazwyczaj zamawiałem w restauracjach na obiad, a samemu robić jeszcze mi się nie zdarzyło. Z racji tego, że miałem pod ręką przepyszny wiejski wędzony boczek prosto od gospodarza, nie pozostało nic innego jak wykonać te pyszne danie.
Doskonałą propozycja na szybki obiad, bo całe danie przygotowuje się mniej więcej w czasie gotowania makaronu.

środa, 12 marca 2014

Rosół domowy

Czy w waszych domach też standardową zupą w niedzielę jest rosół? Ja uwielbiam rosół mojej babci. Każdy robi rosół na swój sposób, ten zaś jest na wywarze z porcji rosołowych oraz szyjki z indyka. Zapraszam na prawdziwy domowy rosół.




wtorek, 11 marca 2014

Liebster Blog Award 2014

Jakoś do tej pory nie bawiłem się w takie rzeczy, ale tym razem postanowiłem odpowiedzieć na pytania zadane mi przez http://rozsmakujsiew.blogspot.com/

O co w tym chodzi?
,,Nominacja do Liebster Blog Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za “dobrze wykonaną robotę”. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.”  

Autorka zadała mi 11 pytań, na które odpowiedzi znajdziecie poniżej :)


  1. Jak wpadłaś/wpadłeś na pomysł prowadzenia bloga?
    Zastanawiałem się dużo czasu, czy nie założyć bloga. Moja babcia jest mistrzynią świata w gotowaniu, więc pomyślałem, że fajnie byłoby zachować jej przepisy, bo towarzyszę jej przy gotowaniu od wielu lat. I tak właśnie któregoś pięknego dnia, za namową kilku znajomych zdecydowałem się, że założę bloga.
  2. Jak długo pasjonuje Cię gotowanie?
    Od dzieciństwa. Zawsze lubiłem piec ciasta i towarzyszyć w przygotowaniach do świąt i różnych imprez.
  3. Jaka kuchnia jest Twoją ulubioną?
    Zdecydowanie kuchnia polska, aczkolwiek bardzo lubię próbować innych kuchni z całego świata, co wiąże się z moją drugą pasją - podróżowaniem.
  4. Pikantny czy łagodny?
    Piekielnie pikantnyyyyyy 
  5. Z kim najbardziej lubisz gotować?
    Lubię gotować sam, ale ostatnio spodobało mi się tworzenie wypieków z moją chrześnicą.
  6. Jaka jest Twoja ulubiona książka kucharska i dlaczego?
    Nie mam takiej
  7. Czy masz swojego mistrza kulinarnego, kto to taki?Dla mnie mistrzem smaku jest moja babcia.
  8. Czy Twoim marzeniem jest zwycięstwo w programie kulinarnym?Nie, chociaż dostałem już propozycję uczestniczenia w dwóch programach kulinarnych.
  9. Kto jest grupą docelową Twojego bloga?Każdy, kto chociaż odrobinę kocha kuchnię.
  10. Który przepis z www.rozsmakujsiew.blogspot.com podoba Ci się najbardziej?
    Maślana chałka śniadaniowa 
  11. Co było dla Ciebie największym wyzwaniem w kuchni?
    Lubię odkrywać nowe dania, oraz lubię bardzo wyzwania. Do pewnego momentu jakoś strach mi było zabrać się za zupy, ale jak już zacząłem to co chwila próbuje jakiejś nowej.

A teraz czas na moje pytania i nominacje:
1. Jak długo prowadzisz bloga?
2. Jakie jest Twoje ulubione danie?
3. Który program kulinarny jest Twoim zdaniem najlepszy?
4. Skąd czerpiesz inspiracje kulinarne?
5. Jaką najdziwniejszą potrawę jadłaś/eś w życiu?
6. Czy zdarzyło Ci się napisać o współpracę do jakiejś firmy?
7. Często otrzymujesz propozycję współpracy?
8. Która potrawa na www.gotujebochce.blogspot.com podoba ci się najbardziej?
9. Czy korzystałaś/eś z jakiegoś przepisu na gotujebochce.blogspot.com? Jeśli tak to co to było?
10. Co powoduje, że zostawiasz komentarze pod postami na innych blogach?
11. Twoja ulubiona restauracja to...

Nominacje:
1. Z miłości do słodkości
http://z-milosci-do-slodkosci.blogspot.com/
2. Pretty Strawberries
3. Pasja Smaku
4. Listek bazylii
5. Dusiowa kuchnia
6. Świat pachnie szarlotką
7. Makaroniary
8. Bajkorada
9. Cuda i cudeńka
10. Jodłowe zacisze
11. Kasza manna

czwartek, 6 marca 2014

Pasta z makreli i jajek

Już kiedyś pojawił się przepis na babciną pastę z makreli, ale niestety zdjęcia pozostawiały wiele do życzenia, oraz przepis delikatnie zmodyfikowałem.
Pasta jest wyśmienita i smakuje rewelacyjnie. Jeżeli nie macie pod ręką maszynki do mielenia, ale macie za to blender - pasta z makreli również będzie smaczna.




poniedziałek, 3 marca 2014

Pieczony filet z mintaja

Uwielbiam wszelkiego rodzaju ryby i pod każdą postacią. Ostatnio mam ogromną ochotę na wszystko co pływa. Codziennie zajadam się a to pastą z makreli, a to szprotkami wędzonymi, śledziami i różnego rodzaju rybami. Tym razem prezentuje przepis na pieczony filet z mintaja. Ryba ta jest dostępna w każdym markecie, a przygotowuje się ją bardzo szybko.


środa, 19 lutego 2014

Pieczony udziec indyka w chrzanie

Bardzo lubię mięso z indyka. Nie wyobrażam sobie np. rosołu bez dodatku kawałka indyka. Tym razem na jednym z obserwowanych blogów (stolik w kropki!) pojawił się przepis na udziec indyka w chrzanie. Początkowo chciałem spożytkować ten przepis jako mięso na obiad, ale ostatecznie wybrałem opcję jako domowa wędlina, bo dość już mam kupnych, tak samo smakujących wędlin ze sklepów. W oryginalnym przepisie autorka proponuje, aby nie solić mięsa, bo chrzan sam w sobie nadaje mu smak, ja jednak troszeczkę posoliłem indyka i było pysznie.


poniedziałek, 17 lutego 2014

Krem z pieczarek

Bardzo często kupuję całe opakowanie pieczarek, nawet kiedy potrzebuję tylko kilka sztuk, a co z resztą? Zazwyczaj niestety się psuły. Tym razem nie chciałem do tego dopuścić, więc wpadłem na pomysł aby zrobić na szybko krem z pieczarek. Kawałek kurczaka miałem, włoszczyznę mrożoną również więc zabrałem się do roboty. Krem ten nie jest jakiś super ekstra, ale jest dobrym pomysłem na wykorzystanie pieczarek.


piątek, 14 lutego 2014

Łosoś pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem

Uwielbiam ryby! Po ostatnim pobycie w Norwegii zachciało mi się łososia. Nie pozostało nic innego, tytko udać się do sklepu i zabrać się do roboty. Z racji tego, że ostatnio dostałem przesyłkę z makaronami i świeżymi ziołami, wpadłem na pomysł, że wykorzystam tymianek i dodatkowo zrobię masło czosnkowe. I tak powstało przepyszne i zdrowe danie - łosoś pieczony z masłem czosnkowym i tymiankiem.

środa, 12 lutego 2014

Donaty amerykańskie

Powoli zbliża się tłusty czwartek, więc zacznie się poszukiwanie przepisów. Ja dostałem ostatnio zaproszenie na obiad do znajomych, więc stwierdziłem, że przygotuję coś na deser. Wszystkie składniki miałem pod ręką, więc zabrałem się za tworzenie donatów amerykańskich. W sumie bardzo mało roboty, tylko trochę czasu do wyrośnięcia ciasta, a jaki pyszny deser można wykonać i zastąpić pączki takimi donatami.
Polewa to biała i mleczna czekolada, ale przyznacie, że wyglądają bardzo apetycznie..





poniedziałek, 10 lutego 2014

Polowanie na zorzę polarną - relacja z podróży

Marzenia - czym byłoby życie bez nich. To dzięki nim realizujemy jakieś cele życiowe. Jednym z moich malutkich marzeń było zobaczyć zorzę polarną. Według badań przeprowadzonych przez Lonley Planet zobaczenie zorzy polarnej jest obecnie najbardziej pożądanym doświadczeniem podróżniczym – marzy o tym, aż 60 proc. ankietowanych. 
Moja podróż miała się już odbyć rok temu. Powiedziałem sobie, że to będzie mój prezent urodzinowy. Jednakże nie do końca mi to wyszło.

czwartek, 6 lutego 2014

Wynik konkursu - hurtownia-oliwy.pl

Nadszedł czas na rozwiązanie konkursu z hurtownia-oliwy.pl
Ilość prawidłowych komentarzy = 17. Przy pomocy serwisu losuje.pl została wylosowana 1 osoba z numerem 9.

Numer ten należy do Ani - amozi@.....

Serdecznie gratuluje i skontaktuje się mailowo.

Pozostałym uczestnikom przypominam, że dla każdego z Was jest 25% rabatu


Rabat obowiązuje przy zamówieniach min. 50 zł i nie obejmuje produktów promocyjnych 


KOD RABATOWY TO:
GotujeBoChce

poniedziałek, 3 lutego 2014

Penne z sosem pomidorowym i oliwkami

Ostatnio bardzo włosko się zrobiło na blogu, bo była pizza, teraz makaron penne z sosem pomidorowym i oliwkami, który w sumie został mi od pizzy, a szkoda aby się zmarnował. Wzbogaciłem tylko jego smak zieloną pietruszką, dodałem oliwki i danie gotowe.



czwartek, 30 stycznia 2014

Gdzie zjeść - Warszawa - Burger Factory

Kiedy ostatnio znaleźliście coś ciekawego na Grouponie czy innym portalu z zakupami grupowymi? To już nie jest to co było na początku, gdzie można było poznać sporo restauracji w okolicy, pojechać tanio do jakiegoś hotelu, czy zagrać w paintball. Ostatnio sporo przebywam w Warszawie więc poszukałem czegoś i znalazłem na Grouponie fajną okazję do BURGER FACTORY (Jeszcze można kupić kupon 29.90 zł zamiast 48 zł za 2 burgery i 2 x frytki) na Bródnie. Więc przyszedł czas wykorzystać, bo lodówka pusta a i zimno jakoś aby wyjść do sklepu. Innym powodem aby pójść, była kontynuacja cyklu Gdzie zjeść, przyszła pora na restauracje nie tylko w Łebie.
Zapraszam na małą recenzję.

poniedziałek, 27 stycznia 2014

Pizza z oliwkami, suszonymi pomidorami, pepperoni i szynką parmeńską

 Dostałem ostatnio sporą paczkę od hurtownia-oliwy.pl z różnymi produktami, które idealnie przydały mi się do zrobienia pizzy. Pizza pojawiała się już na blogu (Pizza przegląd lodówki, Pizza ze szparagami), ale tym razem znalazłem fajny przepis na ciasto, aby było pyszne i chrupiące. Może nie tyle sam przepis jest fajny, ale sposób rozkręcania pizzy i posypywania blatu kaszą manną zamiast mąką. Pizza jest idealna, a ciasto smakuje zarówno cienkie, jak i grube.
Wszystkie składniki możecie wygodnie zamówić nie wychodząc z domu, a dodatkowo na hasło:GotujeBoChce dostaniecie 25% rabatu w hurtownia-oliwy.pl

 Przypominam również o trwającym konkursie, gdzie nagrodą jest Olej z pestek winogron. Więcej info TUTAJ


czwartek, 23 stycznia 2014

Fotorelacja - Wenecja 2013

Ależ dawno na blogu nie było relacji z podróży. Trochę ich było w zeszłym roku, więc co jakiś czas będę uaktualniał ten dział bloga:)
Dziś zapraszam Was na fotorelację z Wenecji, w której miałem przyjemność być dwukrotnie. Miasto bardzo fajne, ale bardzo drogie i trzeba uważać na oszustów na każdym kroku, bo np. kawa espresso może kosztować nawet 30 Euro za szklankę!!!
Wcale nie śmierdzi tam, tak jak to mówią ludzie, którzy odwiedzili to miasto, ale może mam takie zdanie, gdyż od urodzenia mieszkam nad morzem więc zapachy mi znane. Jeżeli macie jakieś pytania - śmiało pisać w komentarzach.













środa, 22 stycznia 2014

Konkurs oraz zniżka na produkty!

Ostatnimi czasy podjąłem współprace z hurtownia-oliwy.pl.
W związku z tym, organizujemy razem konkurs, gdzie wygraną będzie olej z pestek winogron - COSTA D’ ORO OLISANA OMEGA 3.
Co trzeba zrobić:
- wejść na stronę hurtownia-oliwy.pl
- w komentarzu pod postem napisać 3 różne produkty, które można nabyć w hurtowni oraz podać swoje imię i mail w celach kontaktowych
- polubić fun-page GotujeBoChceklik
- konkurs trwa do 05.02.2014
- spośród wszystkich osób losowo wybierzemy jednego zwycięzcę.

UWAGA! Dla wszystkich odwiedzających gotujebochce.blogspot.com hurtownia udziela 25% RABATU

Rabat obowiązuje przy zamówieniach min. 50 zł i nie obejmuje produktów promocyjnych 


KOD RABATOWY TO:
GotujeBoChce




poniedziałek, 20 stycznia 2014

Warsztaty fotograficzne z Kubą Kaźmierczykiem

Co to był za szalony weekend! Zabrakło mi jakoś 20 godzin w dobie, no ale całe szczęście czas na warsztaty znalazł się bez problemu. Podczas warsztatów z Kingą Paruzel (relacja) w grudniu miałem przyjemność poznać Kubę Kaźmierczyka. Kuba jest świetnym fotografem, który na co dzień zajmuje się fotografią m.in. dla Starbucks oraz Pizza Hut. To właśnie dzięki niemu, zdjęcia na moim blogu zaczynają jakoś wyglądać (tak mi się wydaje:)). Również dzięki niemu udało mi się dostać na warsztaty fotograficzne organizowane przez Blomedia.pl

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...