HRS

niedziela, 23 czerwca 2013

Lemoniada ogórkowa

"Słońce świeci, ptaszek kwili, może byśmy coś wypili?"
A co powiecie na lemoniadę ogórkową? Pyszną, schłodzoną i bardzooo zieloną? Orzeźwiającą i pachnącą świeżym ogrodem





Składniki:
- 1 ogórek świeży
- 0,5 cytryny
- 3 łyżki cukru
- woda mineralna


Przygotowanie:
1. Możemy zacząć od przyrządzenia kostek lodowych(zamiast kwiatów mrozimy ogórka) z ogórkiem, do dekoracji lemoniady, oraz do zamrażalki wrzucamy kilka plastrów cytryny.
2. Ogórka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Dokładnie miksujemy.
3. Następnie całą masę przelewamy przez sitko i jeszcze raz blendujemy.
4. Wszystko jeszcze raz przez drobne sitko przelewamy i czekamy aż cała lemoniada przeleci.
Miąższ wyrzucamy, bo już nam się nie przyda.
5. Do dzbanka wlewamy naszą masę ogórkową i dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dopełniamy całość wodą. Dodajemy cukier do smaku i dokładnie mieszamy.
6. Całość smakuje idealnie schłodzona kostkami lodu z ogórkiem w środku.

S M A C Z N E G O ! ! ! 

7 komentarzy:

  1. Fajny pomysł, ciekawe jak smakuje ;p

    OdpowiedzUsuń
  2. Lemoniada ogórkowa na pierwszy rzut oka jest niecodzienną kombinacją, ale po pierwszym spróbowaniu człowiek może się zakochać. Dodatkowo też świetnie orzeźwia, szczególnie w takie dni jak dziś.

    OdpowiedzUsuń
  3. o niech mnie :) z ogórków lemoniady jeszcze nie piłam! wypróbuję koniecznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Twoja wersja wydaje się bardzo intensywnie ogórkowa przez to miksowanie :)

    OdpowiedzUsuń

Dzięki za odwiedzenie bloga :)
Prosimy o pozostawienie śladu po sobie w postaci opinii :) Anonimowi niech zostawią swoje imie.
Dziękujemy za wszystkie komentarze

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...